Medlemsfordele | 18. oktober 2021

Sådan får du dit barn til at bevæge sig i hverdagen

Foto: Adobe Stock

Mange danske børn bevæger sig for lidt, og nedlukningen under corona gjorde ikke situationen bedre. Børnenes tilbagevenden til skolen er derfor godt for deres sundhed. Leg og motion er nemlig afgørende for børns udvikling.

At motion er sundt er langt fra ny viden. Særligt for børn er daglig fysisk aktivitet uhyre vigtig for deres sundhed, trivsel og udvikling.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har fysisk aktive børn større selvtillid, flere sociale relationer og føler sig mindre ensomme. Fysisk aktivitet betyder også, at de lærer bedre i skolen, har mindre risiko for sygdomme og meget andet. Listen over fordelene ved børns fysiske aktivitet er nærmest endeløs. 

Set i det lys er det derfor også rigtig godt, at tiden med nedlukninger af skolerne er ovre. For noget tyder altså på, at børnene får bevæget sig langt mere i skoletiden, end hvis de sidder derhjemme.

Børnene rørte sig alt for lidt under corona

En undersøgelse fra Syddansk Universitet fra starten af året har kortlagt børns fysiske vaner under corona-nedlukningen, og resultaterne er nedslående.

Således rørte ni ud af ti børn i alderen 6-16 år sig slet nok under sidste vinters nedlukning, viser undersøgelsen. Ifølge undersøgelsen rørte børnene sig i gennemsnit kun 32,6 minutter om dagen, og dermed langt mindre end det anbefalede.

En af forklaringerne er, at børnenes idrætstimer bortfaldt med skolernes nedlukninger, ligesom der har været mindre leg sammenlignet med i skoletiden.

Gode råd til at snige motion ind børnenes hverdag:

Skal man leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at børn i alderen 5-17 år skal være fysisk aktive i mindst 60 minutter om dagen, er det også vigtigt med bevægelse i fritiden.

Som forældre er der flere tricks man som forældre kan bruge til at holde børnene aktive:

  • Lad børnene cykle eller stå på løbehjul til fritidsaktiviteter, i skole eller hjem til kammerater
  • Tag en tur i svømmehallen
  • Lad børnene hjælpe med havearbejde og rengøring fx slå græsplænen eller støvsuge
  • Lad børnene lufte hunden – enten jeres egen eller naboens

Har dit barn en børneulykkesforsikring?
Aktive børn risikerer at komme til skade fra tid til anden, og ifølge organisationen Forsikring & Pension tror knap halvdelen af alle forældre, at skolen eller institutionens forsikring dækker, hvis barnet skulle komme til skade i skoletiden eller i daginstitutionen. Det er dog ikke tilfældet.

Forældre er selv ansvarlige for at tegne en børneulykkesforsikring, som dækker udgifterne til eksempelvis tandlæge eller fysioterapeut, hvis uheldet er ude.

Vidste du, at du som medlem af Malerforbundet får 10% rabat på en børneulykkesforsikring hos Alka?
Læs mere og beregn din pris

Som medlem af Malerforbundet får du gode rabatter på forsikringer til dig og din familie. Foto: Adobe Stock

Del: