Medlemsfordele | 02. oktober 2019

Sådan sparer du op til din pension

Få tjek på de forskellige typer af opsparing her

Din opsparing til pension bliver fordelt på tre typer af opsparinger, og de bliver også udbetalt forskelligt.

Et beløb svarende til 12 pct. af din løn ryger typisk ind på din pensionskonto hver måned. Og selvom det måske ikke syner af så meget fra måned til måned, så bliver det i løbet af året til rigtig mange penge. Tjener du fx 30.000 kr. om måneden, så går der hver måned 3.600 kr. til din pensionsordning – eller mere end 40.000 kr. årligt. Heraf går langt de fleste penge ind på pensionskontoen, mens en mindre del går til forsikringer.

De mange penge er fordelt på tre typer af opsparinger. Det skal sikre, at du får allermest ud af dine pensionspenge, og at du får den bedst mulige økonomi som pensionist. 

Opsparingen til pension består af tre typer. Nemlig:

  • Aldersopsparing – som er en pose penge, du får udbetalt på en gang.
  • Ratepension – en opsparing, der bliver udbetalt over 10-30 år.
  • Livslang pension – en opsparing, som sikrer dig penge, så længe du lever.

De tre opsparinger er indrettet, så du får den højeste udbetaling de første år som pensionist.

Som medlem i PensionDanmark har du flere muligheder for at tilpasse hvornår og hvor meget af pensionen, som skal udbetales. Ligesom du også kan vælge at indbetale ekstra til pensionsopsparingen.

Log ind og tjek din pension
Du kan altid tjekke din pensionsopsparing og dine forsikringer i pensionsordningen ved at logge ind på pension.dk. Du kan også få et overblik over dine forsikringer via PensionDanmarks app (”Din Pension”), der kan hentes i App Store eller i Google Play. Du er også altid velkommen til at ringe til medlemsrådgivningen i PensionDanmark alle hverdage kl. 8-21 på telefon 7012 1330.


Del: