Sjælland | 25. marts 2020

Anbefalinger fra Malernes Fagforening Sjælland: STEM NEJ

Herunder kan du læse afdelingens anbefalinger inden for de tre områder:

  • Malerforbundet og Danske Malermestre / Dansk Byggeri: Overenskomst for bygningsmalere og skilteteknikere 
  • Malerforbundet og ABAF: Overenskomst for autolakerere 
  • CO Industri og Dansk Industri: Overenskomst for medlemmer, ansat i industrien

 

Anbefaling til mæglingsskitsen mellem Malerforbundet og Danske Malermestre og Dansk Byggeri

Overenskomst for bygningsmalere og skilteteknikere

En enig bestyrelse i Malernes Fagforening Sjælland, siger helt klart NEJ til den mæglingskitse, som vi har modtaget fra forligsmanden.

Vi kan og vil ikke acceptere, at vi ikke selv har haft indflydelse på overenskomstforhandlingerne, og noget der ligger så langt fra hvad vores medlemmer, havde af ønsker til OK20.

Vores forhandlingsudvalg blev mødt af en flok marionetdukker fra Danske Malermestre og Dansk Byggeri, der bliver styret oppe fra af Dansk Arbejdsgiverforening. De kan, må og vil ingenting i forhold til, vores fælles overenskomst. Det er sørgeligt, at vi har nogle arbejdsgiverforeninger, der ikke vil vores fælles fag.

Det sidste vi, tilbød inden forhandlingerne brød sammen, var, om vi kunne tilpasse Byggeriets resultat til vores overenskomst. Det ville have betydet, at det ville give en prisstigning på prislisten på 6,3%, det ville gavne både svende og mestre. Der ville også være kommet en fritvalgsordning til vores elever, lige som de andre håndværksfag har fået, også her blev vi blankt afvist.

Bestyrelsen tager klart afstand fra forliget, og vil opfordre alle der arbejder under overenskomsten med Danske Malermestre og Dansk Byggeri, til at sige NEJ, ved den kommende overenskomstafstemning.

Vi håber at solidariteten der blev lagt op til, da vi startede op på OK20 vil komme til udtryk, fra alle de andre, der selv har fået lov til at forhandle deres overenskomst.

Anbefaling til overenskomstforliget mellem Malerforbundet og ABAF

Overenskomst for autolakerere

Bestyrelsen synes, der er nogle gode toner i aftalen, men i sympati med bygningsmalerne/skilteteknikerne anbefales et nej.

Anbefaling til overenskomstforliget mellem CO Industri og Dansk Industri

Overenskomst for medlemmer i industrien

Bestyrelsen synes, der er nogle gode toner i aftalen, men i sympati med bygningsmalerne/skilteteknikerne anbefales et nej.

Med venlig hilsen

Malernes Fagforening Sjælland


Del: