Skiltetekniker | 25. november 2019

Skilteteknikeruddannelsen i fare: ”Det er dybt godnat”

Nye regler betyder, at eleverne skal have en læreplads, før de kan starte på uddannelsen. Det har betydet et drastisk fald i antallet af elever. På teknisk skole TEC i Gladsaxe har de oplevet et fald fra 40 til to elever på hovedforløbet. 

Sidste år besluttede Undervisningsministeriet, at skilteteknikeruddannelsen skulle underlægges en såkaldt ’nulkvote’. Det betyder, at man ikke kan starte på uddannelsen uden at have en praktikaftale. 

Dybt godnat 

Grunden til at man indførte nulkvoten var blandt andet, at der blev optaget for mange elever, der endte med at stå uden læreplads og derfor kom for mange i skolepraktik. Det var ikke en ideel situation dengang, erkender faglig sekretær i Malerforbundet Kim L. Petersen. 
Men han frygter nu, at man med nulkvote-ordningen er ved at tage livet af faget: 

– I Malerforbundet har vi forsøgt at råbe ministeriet op gennem REU (Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, red.), men desværre uden held. Det er én uddannelsesaftale fra 2018, som gør, at skilteteknikerne er underlagt en nulkvote, og det viser – i mine øjne – hvor åndssvagt systemet er sat op. Jo, der blev uddannet for mange, da der var frit optag, men derfra at gå til en nulkvote, er dybt godnat, siger Kim L. Petersen.

Du kan læse mere om emnet i næste nummer af Fagbladet Maleren. Det lander i din postkasse mellem 2.-6. december. 


Del: