OK2020 | 04. februar 2020

Solidaritet: Arbejdere på tværs af fag bakkede op om Malerforbundets forhandlere

RØD MANDAG: Tillidsfolk og medlemmer af Malerforbundet stod skulder ved skulder med murere, elektrikere, stilladsarbejdere og andre faggrupper for sammen at vise opbakning til Malerforbundets forhandlere.

Det var en varm og slagkraftig velkomst, der mødte Malerforbundets forhandlingsudvalg mandag formiddag ved forbundets hovedkontor på Nyropsgade i København.

Romerlys, røde faner og gule veste dannede entreen ind til forbundshuset. Her skulle forhandlerne mødes med arbejdsgiverne for at udveksle krav til overenskomstforhandlingerne.  

Tillidsfolk og medlemmer af Malerforbundet stod skulder ved skulder med murere, elektrikere, stilladsarbejdere og andre faggrupper for sammen at vise opbakning til Malerforbundets 13 forhandlere.

Arbejderkamp på tværs af fag

– Det var en vanvittig flot modtagelse, og helt vildt rørende at se og mærke tilliden fra medlemmerne. Det betyder virkelig meget, at vi har deres opbakning i ryggen, når vi går ind til forhandlingsbordet. Derudover er det helt fantastisk, at andre faggrupper også var mødt op for at støtte op om os. Det er virkelig solidaritet og fællesskab, der kan mærkes, siger forbundsformand Martin B. Hansen og fortsætter:

– Arbejderkamp går jo på tværs af fag. Det handler om at stå sammen og bakke op om hinanden. Jeg ved, at mange af Malerforbundets medlemmer også er ude og vise solidaritet med andre fag, og det gør mig i den grad stolt, siger Martin B. Hansen.

Medlemmernes ønsker

Mandagens møde gik ud på at udveksle krav til overenskomsten med malermestrene. Med sig havde Malerforbundets forhandlere de krav, der er blevet prioriteret af tillidsvalgte til topmødet i september på baggrund af medlemmernes ønsker.

Når parterne har gennemgået og gransket kravene, genoptages forhandlingerne om en ny overenskomst. Men intensiteten af forhandlingerne er afhængig af, hvornår der kommer det første forlig i hus, det såkaldte gennembrudsforlig. Det har typisk været industrien, der er faldet på plads først, hvorefter alle andre forbund kan komme i gang med reelle forhandlinger med arbejdsgiverne.

Malerforbundets forhandlingsudvalg består af forbundets daglige ledelse, formænd for hver af de seks afdelinger samt to opmålere. 

 

 

 

 


Del: