Corona | 14. maj 2020

Tager du bus eller tog til og fra arbejde? Her er de nye retningslinjer

Der bliver gradvist løsnet op for de mange restriktioner, der blev affødt med coronakrisen. Og nu bliver der også lempet for afstandskravende i den kollektive trafik.  

Husk håndsprit – og kig i samme retning

Som noget af det første i landets sundhedskrise, blev alle anbefalet at undgå myldretrafikken og i det hele taget undgå at bruge offentlig transport. Det anbefales stadig, at man så vidt muligt cykler eller kører i bil, men i og med at flere er begyndt at vende tilbage til arbejdet, forventer transportminister Benny Engelbrecht øget brug af busser og toge.

Derfor er der efter Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger kommet retningslinjer for, hvordan pendlerne nu skal foreholde sig.

Nye retningslinjer

  • Som udgangspunkt skal man holde en meters afstand og undgå at være tæt, hvis man er ansigt-til-ansigt
  • Der kan være en række situationer, hvor det – også over længere tidsrum – ikke er muligt at sikre mindst en meters afstand mellem personer. For eksempel hvis man over længere afstande tager bus, tog eller fly, hvor sædeindretningen ikke muliggør, at en meters afstand overholdes. I sådanne situationer anbefaler Sundhedsstyrelsen, at passagererne sidder med ansigtet i samme retning, og uden ansigt-til-ansigt kontakt under en meter.
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man medbringer hånddesinfektion eller vådservietter, når man færdes blandt mange mennesker og på steder med mange kontaktpunkter som for eksempel i den kollektive transport.

Kilde: Transportministeriet


Del: