Arbejdsliv | 07. august 2023

Tilbage på job: Sådan får du den bedste start efter ferien

Det kan være hårdt at vende tilbage til arbejdet efter sommerferien! Men med disse enkle trin, kan du få en god start efter ferien:

Prioriter din søvn: Din krop skal måske lige vænne sig til, at vækkeuret igen ringer meget tidligt om morgenen. Det kan tage et par dage at komme tilbage til den normale døgnrytme, så sørg for at indføre gode, afslappende ritualer før sengetid og forsøg at undgå at kigge på telefon eller tablet lige inden sengetid.


Pres ikke dig selv: Du skal ikke forvente, at du fra dag 1 kan præstere på arbejdet, som du plejer. Giv både din krop og sind lov til at starte stille og roligt op. Og giv dig tid til at danne et overblik over arbejdsopgaverne.


Start med de små opgaver:
Hvis det er muligt, så begynd med de små og mere overskuelige arbejdsopgaver.


Dyrk dine kollegaer: Gode kollegaer og fællesskab giver arbejdsglæde! Tag gerne en snak med dine kollegaer om, hvad i hver især har lavet i ferien, og hvordan I har det. Det kan være, I har fået ideer til nye arbejdsprocesser?


Lav nye vaner: En ferie er en oplagt mulighed for at ændre ved vores vante rutiner. Når du er tilbage på jobbet er der måske nye vaner, du kan begynde at implementere? Det kunne fx være at lave strækøvelser i pausen, en sundere madpakke eller noget helt tredje?


Del: