OK2020 | 14. marts 2020

Udtalelse fra Malerforbundet: Udsæt OK-forhandlingerne!

Udtalelse fra forbundsformand Martin B. Hansen, næstformand Tonny Olsen, formand og næstformand i Malernes Fagforening Storkøbenhavn Jimi Pedersen og Gert Hansen, formand og næstformand i Malernes Fagforening Sjælland Claus Jensen og Keld Pedersen, formand og næstformand i Malernes Fagforening Fyn-Jyllandsyd Kenneth Nørgaard Andersen og Michael Berg, formand og næstformand i Malernes Fagforening Midtjylland Hans Martin Andersen og Rasmus Juul, formand og næstformand i Malernes Fagforening Øst/Vest Kim Dyrberg og Thomas Lang, formand og næstformand i Malernes Fagforening Nordjylland Carsten Munkholm og Jesper Ettrup Rasmussen.

Regeringen har vist sig handlekraftig i den igangværende corona-krise. Danskerne har vist, at vi sammen vil passe på de mest udsatte. Det er vi stolte af. Vi har som fagbevægelse også taget del i dette ansvar og aflyst større forsamlinger og fysisk kontakt til vores kollegaer, der lige nu knokler for at få hjulene til fortsat at dreje rundt. Vi har lagt vigtige faglige værktøjer på hylden for en stund. Af ren og skær ansvarlighed.

Det kan derfor undre os, at Forligsinstitutionen har valgt at fortsætte de igangværende overenskomstforhandlinger. Vi skal for første – og forhåbentlig sidste –  gang i historien bede om politisk indblanding. Vi beder regeringen om at tage ansvar over for borgerne i dette land, deres arbejdsliv og i den grad Den Danske Model: Forlæng de nuværende overenskomster i 6 måneder. Vi er på det tidspunkt forhåbentligt ude over den sundhedskrise, vi pt. står i. En krise, der gør, at vi er stærkt begrænset i vores forsamlingsfrihed og en krise, der gør, at en konflikt midt i en epidemi, vil være fuldstændig vanvittigt og uforsvarligt over for det danske samfund. Som situationen er lige nu, er de frie forhandlinger reelt sat ud af kraft. Vi ønsker forhandlinger under normale tilstande og vi har samtidig stor forståelse for den situation, samfundet står i lige nu. Derfor beder vi inderligt Statsminister Mette Frederiksen om at give de resterende organisationer mulighed for reelle forhandlinger under ordnede forhold, når alt igen er normaliseret. Udsæt udsæt udsæt!


Del: