Autolakerer | 27. august 2019

VM I SKILLS: Kamilla og Philip vinder Medallion of Excellence

Flotte resultater til malerelev Kamilla Højrup og autolakerer Philip Bang Pedersen til VM i Skills. 

Malerelev Kamilla Højrup og autolakerer Philip Bang Pedersen brillerede begge til dette års WorldSkills, der netop er afsluttet i Kazan i Rusland. De blev begge tildelt den flotte ’Medallion of Excellence’ for deres flotte præstationer i konkurrencen.

VM i Skills – WorldSkills- 2019 er netop overstået. I aften blev vinderne kåret i værtsbyen Kazan i Rusland. Her har 1300 unge fra 63 nationer i fire hårde dage kæmpet om, hvem der er verdens bedste i 56 forskellige håndværksfag.

21-årige Kamilla Højrup og 21-årige Philip Bang Pedersen, som har repræsenteret Danmark i hvert deres fag, bygningsmaler og autolakerer, nuppede begge en flot medalje med hjem fra verdensmesterskaberne.

Høj score

Det blev hverken til guld-, sølv- eller bronze medaljer. Til gengæld vandt både Kamilla Højrup og Philip Bang Pedersen ’Medallion of Excellence’. Den flotte udmærkelse fik de, da de begge har klaret konkurrencen exceptionelt godt og har scoret mere end 700 point ud af 800 point.  

Kamilla Højrup fik i alt 705 point i konkurrencen og landede på en 10. plads ud af 22. Philip Bang Pedersen fik ligeledes 705 point og en 13. plads ud af 27.

Kamilla Højrup kommer fra Østbirk Fra Østbirk, arbejder hos Malerfirmaet Bent Skovsgaard Aps i Odder og går på SDE i Vejle.

Philip Bang Pedersen er fra Vedbæk og arbejder hos Elkjærgruppen i Lynge.

Ingen guld til Danmark

Det danske landshold i Skills stillede op med 14 unge håndværkertalenter til årets WorldSkills. Det blev hverken til guld, sølv eller bronzemedaljer til Danmark. Men otte af de danske repræsentanter fik udmærkelsen ’Medallion of Excellence’. Dermed er den danske præstation i toppen af skalaen for konkurrencen, hvor over 1.300 unge deltog.

Top 3  Malerfaget:

Guld – Østrig med 775 point

Sølv –  Schweiz med 751 point

Bronze – Frankrig med 743 point

 

Top 3 Autolakerer:

Guld – Kina med 755 point

Sølv – Storbritannien med 745 point

Bronze – Australien med 740 point


Del: