Uddannelse | 10. maj 2022

Lærlingeoprør: Forhold på erhvervsskolerne er for dårlige!

Over 250 lærlinge og nyuddannede svende fra landets erhvervsskoler er gået sammen i protest over dårlige forhold på skolerne. De mange lærlinge og svende har skrevet under på det, de kalder ’lærlingeoprøret,’ skriver Politiken.

De mange lærlinge og svende er blandt andet utilfredse over gammelt og slidt værktøj, utidssvarende teknologi og for ringe faglighed blandt underviserne. Det er lærlinge og svende fra en bred vifte af erhvervsuddannelser og fra hele landet, der har skrevet under på støtten til oprøret.

Behov for bedre rammer

Initiativtagen til lærlingeoprøret er den 23-årige Carl Emil Lind Christensen, der står i lære som industritekniker og er formand for Metal Ungdom. Han siger blandt andet til Politiken:

-Politikerne snakker om manglen på faglært arbejdskraft. Hvis flere skal tage en faglært uddannelse, tror jeg, at en vej derhen er bedre rammer ude på uddannelserne, herunder mere kompetente lærere, og at værktøjet er der.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udtaler til avisen, at hun genkender problemet og medgiver, at erhvervsskolerne er blevet underprioriteret i årtier. Hun forsikrer, at erhvervsuddannelserne vil blive prioriteret løbende og at kvaliteten vil øges.


Relaterede artikler


Uddannelse

For få unge vælger en erhvervsuddannelse

Det viser Undervisningsministeriets nyeste søgetal for de elever, som færdiggør 9. og 10. klasse i grundskolen til sommer. Dermed fortsætter tendensen med, at størstedelen vælger gymnasiet til og erhvervsskolerne fra. 72 procent af de unge, der i år færdiggør grundskolen, søger ind på en gymnasial uddannelse Der er fortsat langt til ministeriets mål om, at …