pressemeddelelse | 30. juni 2022

Underbetalt arbejdskraft i sigte

En stigende ulighed, løntrykkeri og social dumping. Det er konsekvenserne af den politiske beslutning om at nedsætte beløbsgrænsen.

Af BAT-Kartellet

Regeringen og forligspartierne har med deres beslutning om at nedsætte beløbsgrænsen fra 448.000 kr. til 375.000 kr. vist vejen for, hvordan danske virksomheder kan sikre sig underbetalt udenlandsk arbejdskraft. Det oven i købet på et tidspunkt hvor mange erhverv kigge direkte ind i en lavkonjunktur. Der gælder i særdeleshed for byggeriet, hvor stigende renter, materialemangel og tæt på tomme ordrebøger vil sende mange af vores medlemmer ud i ledighed, når vi kommer hen på efteråret. I BAT frygter vi, at nedgangen bliver voldsommere end efter Finanskrisen.

Den nære fremtid kommer ikke til at handle om mangel på arbejdskraft, men om mangel på arbejde!

En beløbsgrænse på 448.000 kr.,  var allerede en meget lav løn for langt de fleste, der arbejder på en overenskomst. Med en nedsættelse på 73.000 kr. skaber man en øget forskel til hvad der er almindeligt på det danske arbejdsmarked. Man skaber øget ulighed, og et pres nedad for alle danske lønmodtagere. Dermed er Beløbsordningen institutionaliseret social dumping og en direkte opfordring til at begå arbejdskriminalitet!

Yderligere kommentarer fås ved henvendelse til Claus Von Elling, formand for BAT på 20 96 21 85 , Gunde Odgaard, sekretariatschef i BAT, på 40 74 74 75 eller formand for Malerforbundet Tonny Olsen på 28 95 04 19.


Relaterede artikler


Politik

Sådan skaber vi flere lærepladser

Infrastrukturaftalen er en god mulighed for at få uddannet flere faglærte. Men det kræver, at der bliver stillet krav til virksomhederne, fastslår BAT-Kartellet. En ny rapport af AE-Rådet fastslår, at behovet for arbejdskraft, når der de kommende år bla. skal bygges broer, veje og jernbaner, åbner op for flere lærepladser. Mere konkret vurderer AE-Rådet, at …