Trækker udlandet? Få gode råd med på vejen!

Din fagforening kan også hjælpe dig, hvis du ønsker at søge arbejde i udlandet. Der er nemlig en del, som du skal have styr på, inden du drager afsted.

Ønsker du at arbejde i udlandet, så brug BAT-kartellets pjece og checkliste, inden du indgår en aftale med en arbejdsgiver.

Danske byggeanlægsarbejdere har tradition for at søge udenlands efter arbejde og ny inspiration. Det kan være, at du selv har lyst til at rejse? Bare husk, at ved arbejde i udlandet giver de danske overenskomster ingen beskyttelse. De gælder kun arbejde udført i Danmark. Derfor skal du indgå en kontrakt med din arbejdsgiver, hvis du tager til udlandet for at arbejde. Hvis du skal arbejde for en udenlandsk virksomhed i for eksempel Norge, så undersøg om denne virksomhed er omfattet af en norsk overenskomst.

Malerforbundet og BAT-kartellet har lavet en folder om arbejdet i udlandet. Den fungerer som en checkliste over, hvad der bør stå i din kontrakt, samt hvad du bør vide, inden du underskriver kontrakten og tager afsted for en dansk virksomhed.

Husk også, at det altid er en god ide at kontakte din lokale fagforening, inden du tager arbejde i udlandet.