Skilteteknikeren fortæller historier gennem farver

Skilteteknikeren hed engang skiltemaler, men i takt med den digitale udvikling er faget blevet mere og mere teknisk. Skilteteknikerne får dog også opgaver, hvor de skal bruge penslen. Foto: Brian Rasmussen

Som skiltetekniker producerer du skilte og dekorationer til alt fra rulletrapper i H&M til Tivolis julemarked. Du kan lide at fortælle en historie ved hjælp af de helt rigtige farver, billeder og skrifttyper, og du er med i hele processen – fra de første skitser til når det færdige produkt skal sættes op.

Arbejdet på computeren er centralt i din produktion, og du trives med at vende, dreje og speciere teksten på din skærm, inden du skriver det ud på storformatprinteren.

Du kan både arbejde i mindre eller større skiltefirmaer, grafiske virksomheder og lignende. Du arbejder både på værkstedet og kører ud til kunderne, når skiltene skal sættes op ude ved motorvejen eller inden for på hotellet.

Du kan få mere at vide om uddannelsen hos Malerfagets Faglige Fællesudvalg.

Find en praktikplads
Du kan få hjælp til at finde en ledig praktikplads på hjemmesiden www.praktikpladsen.dk. Her vil du kunne finde alle godkendte virksomheder, som du kan kontakte eller aflægge et besøg – ligesom du vil kunne finde aktuelt ledige lærepladser.

Du vil kunne få yderligere hjælp til praktikpladssøgningen i din lokale fagforening eller på din erhvervsskole.