Storkøbenhavn | 24. februar 2023

Over 100.000 kr. vundet i Tvistighedsnævnet

Af Jimi Pedersen Malernes Fagforening Storkøbenhavn

Foto: Jimi Pedersen

Sagen startede med, at Nuura som var lærling fra BBT Entreprise, kommer ind i fagforeningen med en ophævelse af uddannelsesaftale uden nogen begrundelse.

Nuura står nu uden læreplads og manglende løn. Fagforeningen giver et acontobeløb og giver nogle telefonnumre til Malerfirmaer, der kunne ansætte en lærling. Kort tid efter tog et større Sjællandsk malerfirma Nuura i lære og derved kunne uddannelsen forsætte. Så langt så godt.

Sagen mod BBT Entreprise var kun lige begyndt og undervejs gik firmaet konkurs

Fagforeningen indledte sagen ved at begære forligsmøde for brud på uddannelsesloven samt manglende betaling af løn, pension SH og feriepenge. Til forligsmødet dukkede firmaet ikke op og dette medførte, at der skal indkaldes til centralforligsmøde, hvor også nu Malerforbundet skal møde op. Desværre dukkede firmaet heller ikke op her og derved kunne sagen ikke løses lokalt men må sendes til Tvistighedsnævnet.

Vi ser nogle gange, men heldigvis kun nogle få gange, at malerfirmaerne ikke dukker op til forligsmøderne. De fleste gange får vi løst sagerne, inden vi sætter det helt store apparat i gang som er Tvistighedsnævnet , fortæller Mette Romme, der er lærlingeansvarlig i fagforeningen.

Tvistighedsnævnets består af en landsretsdommer, 4 sidedommere (2 for Dansk arbejdsgiverforening og 2 for Fagbevægelsens hovedorganisation)

Malerforbundet, fagforeningen og lærlingen tager til Viborg

Malerforbundet forbundssektrær Kim Lasse Petersen kører sagen i Tvistighedsnævnet og fremlagde sagens akter for dommeren, som man gør i en retssag. Efter votering fandt Tvistighedsnævnet at Malerforbundets påstande var korrekte og at firmaet havde uberettiget opsagt lærlingen og at det samlende løn- , pensions- SH- og feriepenge krav som udgøre over 100.000kr skal betales. Men da firmaet er gået konkurs, skal der nu startes en sag op i Lønmodtagernes Garantifond.


Relaterede artikler


Storkøbenhavn

Vingsted kursus 2023

Til lærlinge og nyuddannede svende gør kalenderen klar til Vingsted kursus. Sæt krys i din kalender i uge 41 fra fredag 13. til søndag den 15. oktober 2023.


Storkøbenhavn

Anbefalinger fra bestyrelsen til OK23

Malernes Fagforening Storkøbenhavns bestyrelse afholdt i går ekstraordinært bestyrelsesmøde om anbefalinger til de 4 nye indgåede overenskomster som vedrører bygningsmalere, skilteteknikere og autolakerer. Bestyrelsen anbefaler et JA til CO-industri og Dansk Industri, Danske Malermestre, Dansk Industris Malersektion og et NEJ til Auto Branchens Arbejdsgiverforening.Fik vi alt det vi ønskede i de 3 anbefalinger? Nej er …


Storkøbenhavn

Infomøde om OK23

Onsdag den 29. marts 2023 Vi byder på lidt at spise og drikke fra kl.15.30 og kl.16.00 går vi gang med gennemgangen. Michelle Frese og Jesper Carl vil stå for gennemgangen. Det vil forgå i Byggefagenes hus Lygten 10. 2400 N.V.