Midtjylland | 24. marts 2022

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig..

debat

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig..

Debatindlæg af : Formand i Malernes Fagforening Midtjylland, Hans Martin Andersen

FH´s officielle holdning, med Lizette Risgaard i spidsen, er en afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

Der er mange ting her i der kan undre mig, og selvfølgelig har jeg også en personlig holdning til EU. Både mindstelønnen der lige om lidt kommer snigende ind af bagdøren, men også det forbehold, som vi pludselig i ly af en uacceptabel krig i Ukraine, skal stemme om.

EU er ikke min våde drøm, det vil jeg lade andre om. Og selvfølgelig skal der også være plads til uenighed i fagbevægelsen. Jeg har da som sådan, heller ikke noget imod at man anbefaler de politiske holdninger man mener er bedst for sine medlemmer og deres hverdag og liv. Det er jo det vi er sat i verden for.

Men noget undrer mig.

-Når vi taler om at forbedre normeringerne i børnehaverne, der garanterer ordentlige arbejdsforhold for de ansatte og ordentlige og trygge forhold for vores børn – Så er der ingen anbefalinger fra FH.

-Når vi taler om klassekvotienter, der skaber et ordentligt arbejdsmiljø for de ansatte og sikrer læring og udvikling for alle vores børn – Så er der ingen anbefaling fra FH.

-Når vi taler om flere varme hænder på plejehjemmene, der minimerer stress blandt medarbejderne og sikrer vores ældre får den tid de har brug for – Så er der ingen anbefalinger fra FH.

-Når handikap, psykiatri og sygehussektoren skriger på flere kollegaer så man kan udføre sit fag til gavn for de svageste og udsatte borgere i vores samfund – Er der larmende stilhed fra FH.

-Når det gælder de nære ting i medlemmernes hverdag så vil man ikke være politisk.

En klog man skrev en gang ”alt er politik”. Det gælder også fra FH. Alle udtalelser er politiske indblandinger. Og man viser hvor man står, også når man ikke siger noget.


Relaterede artikler


Midtjylland

Vi er ikke bare vrede. Vi er dybt skuffede.

Debatindlæg af bestyrelsen i Malernes Fagforening Midtjylland Nu må galskaben stoppe – Vi finder os ikke i angreb på den danske model. Regeringen har ramt helt ved siden af, når man vil fjerne en helligdag. Helligdagene er dage, hvor vi ved, at på tværs af fag, har vi fri. Det giver mulighed for at mødes …