Debat | 07. marts 2023

Hvad tænker de på inde på Christiansborg?

Debatindlæg af Jesper Hauberg Hansen
Malersvend og bestyrelsesmedlem Malernes fagforening Midtjylland

Hvad tænker de på inde på Christiansborg, når de tænker? De tror vist, at de passer en kæmpe flok får lagt i lænker.

Sådan skrev vores alle sammens John Mogensen i 1974. Forbløffende at det er lige så aktuelt igen i dag, som det var dengang.

Nu siger jeg muligvis noget upopulært: Jeg er personligt ret ligeglad med store bededag.

MEN hvad jeg ikke er ligeglad med, er, at arbejderne derude mister hårdt tilkæmpede tillæg, at arbejdstiden skal sættes op i et samfund, hvor pensionsalderen er alarmerende høj. Og politikere, der ikke vil differentiere pensionsalderen, alt efter hvor nedslidende ens job er, selvom det bliver anbefalet fra eksperterne.

Danskerne psykiske tilstand aldrig haft det værre… men det skal vel arbejdes væk. Medmindre man er formand for venstre og landets forsvarsminister. Ja, god bedring ønskes herfra.

Men det absolut største problem, er, at politikerne blander sig i – eller nærmere saboterer – den danske aftalemodel. En model, de under hver eneste valgkamp har så travlt med at rose og er så stolte af, når de fører sig frem i udlandet.

De kalder sig selv for arbejderpartier. Men jeg vil nu forbeholde mig retten til at være uenig. For Socialdemokratiet er hverken social eller særlig demokratisk længere.

Vores lille land er efterhånden blevet et teknokrati, som jeg ser det. Og et socialistisk folkeparti, der gerne vil være på vores side, ja så længe det er en gratis omgang. Når ord skal blive til handling, så får statsministeren en strikket trøje og når signaler skal sendes, kan man ikke finde den rigtige knap på stemmeapparatet.

Og hvor blev FH i øvrigt af? Det blev til et “øv, vi tabte slaget om st. bededag.”

Man skal jo nødig skurre hunden mod hårene. For tænk nu hvis Socialdemokratiet, ikke længere inviterer til trepartsforhandlinger? Ja undskyld mig, men sikke da en tam omgang. Den køter vi her taler om, skal have læst lektien gevaldigt, for Socialdemokratiet, der vel nærmere burde hedde socialdespotiet, har med direkte indgreb i arbejdstid, tillæg og overenskomstforhandlinger vist, at den danske model, trepartsforhandlinger og repræsentativt demokrati hører en svunden tid til.

Hvornår skal FH sætte politikken til side, og for alvor trække den berømte streg i sandet? Hvornår stopper FH med at håbe på et samarbejde der ikke kommer og i stedet vurderer risikoen ved ikke at gøre noget og bare spille døde.

Hvad tænker de på inde på Christiansborg, når de tænker? De tror vist at de passer en kæmpe flok får lagt i lænker.

Men en dag bliver fårene til ulve, og hvad mon hunden siger til det.


Relaterede artikler


OK23

Afdelingens anbefaling: STEM JA

Malernes Fagforening Midtjylland anbefaler at stemme JA til de indgåede overenskomstforlig på områderne for: Skilteteknikere, overfladebehandlere, bygningsmalere og autolakerere. Bestyrelsen har gennemgået forligene på vores områder og er efter nøje overvejelser og gode diskussioner, kommet frem til et ja til overenskomstaftalerne 2023. Det er dog ikke uden bekymringer, at vi anbefaler at stemme ja til …


Midtjylland

Vi er ikke bare vrede. Vi er dybt skuffede.

Debatindlæg af bestyrelsen i Malernes Fagforening Midtjylland Nu må galskaben stoppe – Vi finder os ikke i angreb på den danske model. Regeringen har ramt helt ved siden af, når man vil fjerne en helligdag. Helligdagene er dage, hvor vi ved, at på tværs af fag, har vi fri. Det giver mulighed for at mødes …


Midtjylland
debat

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig..

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig.. Debatindlæg af : Formand i Malernes Fagforening Midtjylland, Hans Martin Andersen FH´s officielle holdning, med Lizette Risgaard i spidsen, er en afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Der er mange ting her i der kan undre mig, og selvfølgelig har jeg også en personlig holdning til EU. Både mindstelønnen der lige …