Midtjylland | 20. januar 2023

Vi er ikke bare vrede. Vi er dybt skuffede.

Debatindlæg af bestyrelsen i Malernes Fagforening Midtjylland

Nu må galskaben stoppe – Vi finder os ikke i angreb på den danske model.

Regeringen har ramt helt ved siden af, når man vil fjerne en helligdag. Helligdagene er dage, hvor vi ved, at på tværs af fag, har vi fri. Det giver mulighed for at mødes med familien, uden at skulle kordinere røven ud af bukserne eller trække børnene ud af skolen på underlige tidspunkter. Det kunne vi overleve som malersvende. Vi kan i princippet være ligeglade, for vi kan holde fri hvis det passer os og vores SH-opsparing giver os muligheden for betalingen for det også.

Men hvad med vores koner, mænd, kærester, der arbejder under andre OK-vilkår. De har ikke denne mulighed. I fratager dem ikke bare en fridag. I tvinger dem også til at arbejde uden merbetaling, samt retten til en erstatningsfridag, de ellers har via deres overenskomst. Så kan I ”diske op” med alverdens kompensationsordninger og argumenter om forsvarsbudgetter og ”Vi skal alle yde”.

Det laver ikke om på, det er en respektløs indblanding i vores arbejdsliv som normalt er fastlagt af arbejdsmarkedets parter. Et frontalt angreb på den danske model som er fuldstændig utilstedelig. Vi er ikke bare vrede. Vi er dybt skuffede. Hvis der ikke sidder nogle folketingsmedlemmer med rødder i fagbevægelsen, som har en virkelig dårlig smag i munden, bør vi nok som fællesskab omtænke vores definition af arbejdervenligt parti.

På den baggrund, vi vil opfordre de menige regeringsmedlemmer uden ministerbiler til at have lidt røv i bukserne. Husk, det er jer små profiler der skal stå til ansvar når I møder vælgerne på gaderne, til vælgermøder og i sidste ende i stemmeboksen. Og til oppositionen fra venstre til højre: Kræv en folkeafstemning. Det er jeres eneste værktøj mod en flertalsregering, der åbenbart har lagt tidligere værdier på hylden og er sig selv nok. Så meget for politik hen over midten.


Relaterede artikler


Midtjylland
debat

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig..

Fagbevægelsens stærke holdning til eu undrer mig.. Debatindlæg af : Formand i Malernes Fagforening Midtjylland, Hans Martin Andersen FH´s officielle holdning, med Lizette Risgaard i spidsen, er en afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Der er mange ting her i der kan undre mig, og selvfølgelig har jeg også en personlig holdning til EU. Både mindstelønnen der lige …