OK23 | 20. januar 2023

Forhandlingerne fortsætter: Vil undgå storkonflikt

Overenskomstforhandlingerne på industriens område fortsætter og målet er at opnå enighed og dermed undgå storkonflikt. Sådan lyder en fælles udmelding fra et ellers lukket forhandlingslokale fredag eftermiddag.

I en fælles udmelding på Facebook og LinkedIN brød de fire topforhandlere tavshedens fra forhandlingslokalet. Her udtaler de blandt andet:

”Både medarbejdere og virksomheder skal vide, at vi værner om det danske arbejdsmarked og den aftalemodel, som har tjent vores samfund så godt i så mange år.

Derfor forhandler vi ufortrødent videre.

For ligegyldigt hvordan man ser på spørgsmålet om st. bededag, er det i alle danskeres interesse at undgå en skadelig og kostbar storkonflikt.”

”Det er ikke nemt”

Den aktuelle debat om regeringens forslag om at skrotte store bededag som fridag har skabt spekulationer om, hvorvidt det vil spænde ben for overenskomstforhandlingerne og udløse en storkonflikt. Det er i den anledning, at de fire forhandlere bryder tavsheden og enstemmigt fastslår, at de ikke ønsker konflikt:

” Det er ikke nemt, for der er rigeligt at diskutere omkring bordet. Og det er heller ikke just nogen overraskelse, at vi ser forskelligt på spørgsmålet om st. bededag.

Men efter dagens forhandlingsmøde har vi først og fremmest genbekræftet hinanden i, at politiske anliggender hverken må eller skal komme i vejen for at nå en aftale,” skriver de i opslaget.

CO Industri, repræsenteret af Claus Jensen og Mads Andersen, og Dansk Industri, repræsenteret af Lars Sandahl og Kim Graugaard, har siden starten af januar siddet og forhandlet overenskomstforliget på industriens område. Et forlig, som traditionelt betragtes som ’gennembrudsforliget,’ der sætter rammerne for de øvrige forhandlinger og forlig.


Del:

Relaterede artikler


Debat

Malerforbundet og Danske Malermestre i fælles opråb: “Store bededag-forslag er en ommer !”

Af Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre og Tonny Olsen, formand for Malerforbundet. Regeringens forslag om at skrotte store bededag er en ommer. Det er et direkte angreb på den danske model, hvor det er arbejdsmarkedets parter, der forhandler løn- og arbejdsvilkår. Vi har forståelse for, at det kan være nødvendigt at indføre tiltag, der …


OK23

OK23 er skudt i gang: Svære forhandlinger i sigte

I år skal omkring 600.000 privatansatte have ny overenskomst. Overenskomstforhandlingerne (som vi i år kalder OK23) blev officielt skudt i gang onsdag, da forhandlingerne på industriens område startede. Det er kutyme, at forhandlingerne starter på industriens område og det er typisk den aftale, der kommer først i hus med et såkaldt ’gennembrudsforlig’, der sætter den …


pressemeddelelse

Stigning på prislisten

Historisk aftale mellem Danske Malermestre og Malerforbundet Danske Malermestre og Malerforbundet har efter flere måneders forhandlinger netop underskrevet en aftale, der blandt andet betyder, at prislisten reguleres med 3,75 procent per 1. oktober 2022. “Det er en historisk aftale, vi har indgået med arbejdsgiverne. Der er mig bekendt aldrig før lavet en aftale om stigning …