OK23 | 03. april 2023

Tines opfordring til kollegaerne: ”Brug din stemme”

Det er vigtigt, at man bruger sin ret til at stemme om den nye overenskomstaftale, mener Tine Larsen. Hun bruger i disse dage mange timer på at ringe rundt til kollegaerne med hjælp og opfordring til at deltage i afstemningen.   

Afstemningen til de nye overenskomster i fuld gang. Mange medlemmer har allerede taget stilling til resultatet og afgivet deres stemme. Men dem, der endnu ikke har afgivet deres ’ja’ eller ’nej’ får en kærlig opfordring fra Malernes Fagforening: Husk at bruge din stemme.

Tine Larsen sidder med i bestyrelsen i Malernes Fagforening Storkøbenhavn og arbejder til dagligt i Robert Rasmussens Malerfirma. Hun har dog helliget dagene før påske til at ringe rundt til de kolleger, der endnu ikke afgivet deres stemme til OK23.

Ja eller nej – det vigtigste er, at du stemmer

På en dag taler hun i telefon med omkring 30-40 kolleger, som hun hjælper på vej med at afgive deres stemme til overenskomstresultatet. Det handler ikke om, hvorvidt man skal stemme ja eller nej – men blot om at opfodre kollegerne til at bruge retten til at afgive deres stemme til den nye overenskomstaftale, understreger Tine Larsen.

Hun mener, det er vigtigt at medlemmerne gør deres stemme gældende:

”Det er vigtigt, at man bruger sin stemme. Lige meget hvad man stemmer, så er det jo en ret og en mulighed man har. Både til at bestemme om resultatet går igennem, men også til at have indflydelse, fordi man jo viser, om man er tilfreds eller utilfreds med det, der er forhandlet hjem,” siger Tine Larsen. 

Tine Larsen sidder i disse dage hos Malernes Fagforening Storkøbenhavn og ringer op til kollegaerne.

Når hun ringer rundt til kollegerne, er det forskelligt, om de allerede har taget stilling til resultatet eller om de endnu ikke har sat sig ind i, hvad der er forhandlet hjem og hvad det betyder for dem. Har de allerede taget stilling, men ikke haft tid til at stemme, så kan hun enten sende et link direkte til afstemningen eller hun kan på computeren afgive en stemme for medlemmet i systemet. Det er en mulighed, som mange takker ja til.

Nogle kollegaer vil gerne vide lidt mere om indholdet i overenskomsten, som Tine Larsen remser op i korte træk. Hun henviser dem til, hvor de kan få mere information og så kommer hun med en venlig opfordring til at gøre brug af deres stemme.

Nogle af kollegaerne taler ikke dansk, så dem taler Tine Larsen engelsk med. Og ofte er det også de udenlandske kollegaer, der har behov for en ekstra forklaring på, hvad overenskomstforhandlinger i det hele taget går ud på.

Glade for at blive ringet op

Fælles for størstedelen af de kolleger, Tine Larsen taler med, er, at de er glade for at blive ringet op og hjulpet videre med at afgive deres stemme:

”De er meget positive. Nogle har allerede en klar holdning til resultatet, men har bare ikke haft tid til at afgive deres stemme. 9 ud af 10 vil gerne have at jeg sender dem en sms med link til afstemningen. Nogle har travlt, men vil gerne have at jeg ringer igen på et senere tidspunkt,” fortæller Tine Larsen.

Hun synes, det er en rar oplevelse at tale med så mange forskellige kollegaer og hjælpe dem med at gøre brug af deres ret til at stemme.

”Tak, fordi du bruger din stemme – god dag og god påske,” lyder det fra Tine Larsen efter hun har talt med en kollega.

Hun informerer dem også om, at de har mulighed for at ændre deres stemme frem til afstemningens afslutning den 11. april.

Har du stemt? Du kan afgive din stemme til overenskomsten lige her: 


Del:

Relaterede artikler


Overenskomst

Ny overenskomst med Kooperationen

Malerforbundet har netop indgået en ny overenskomstaftale med Kooperationen. Aftalen betyder bla. en stigning i akkordudbetalingen, stigning i udbetaling af overskud til lærlinge, merinddragelse af tillidsvalgte og forbedret rettigheder til gravide. “Det er en rigtig god aftale, vi nu har indgået med Kooperationen efter en godt og konstruktivt forhandlingsforløb. Jeg er glad for, at vores …


OK23
Spørgsmål og svar

Hvorfor skal lønnen forhandles lokalt?

Hvorfor skal lønstigninger forhandles lokalt? Og hvad får timelønnede ud af overenskomsten? Forbundsformand Tonny Olsen svarer på spørgsmål om den lokale løndannelse: Hvorfor skal lønstigninger forhandles lokalt? ”Det er på grund af det lønsystem, vi har. Malerfaget er ligesom 80 procent af det private arbejdsmarked et minimallønsområde. Det betyder, at der i overenskomsterne forhandles nogle …


OK23

Ny aftale med Dansk Industri på plads

Efter lange, seje forhandlinger i Forligsinstitutionen torsdag blev der kort før midnat indgået et forlig med Dansk Industri – Malersektionen. Forhandlingerne om en ny overenskomst med Malersektionen startede tirsdag i Dansk Industri og sluttede sent torsdag i Forligsinstitutionen. Der var flere hårde knaster, der skilte parterne. Blandt andet var der uenigheder om prislistens værdi. Og …


OK23

Ny aftale for autolakererne på plads

Der er lønstigninger og andre forbedringer på vej til autolakererne med ny overenskomstaftale. Torsdag formiddag blev der indgået en ny overenskomstaftale med Malerforbundet og Dansk Erhverv AutoBranchens Arbejdsgiverforening. Hovedelementerne i den nye aftale 2-årige aftale Mindstelønnen stiger med 9 kroner Mindstebetalingssatser for timelønsarbejde stiger med 4,50 kroner pr. time den 1. marts 2023 og med …