Et godt fysisk arbejdsmiljø er altafgørende for et godt arbejdsliv

Oplever du problemer med det fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads, så tag fat i din arbejdsmiljørepræsentant eller din lokale afdeling.

Et godt arbejdsmiljø er én af topprioriteterne i Malerforbundet. Hver dag arbejder vi for at forbedre forholdene for dig som medlem: Er forholdene ikke i orden, kommer vi ud og hjælper med at få styr på det. Er det ikke nok, har vi også takket være vores overenskomst mulighed for at køre en sag. Og er uheldet ude, kan vores socialrådgivere yde juridisk bistand til at køre en arbejdsskadesag. 

Oplever du problemer med det fysiske arbejdsmiljø for eksempel ulovlige stiger eller tunge løft, så tag fat i din arbejdsmiljørepræsentant. Har du ikke en arbedjsmiljørepræsentant, så tag kontakt til din lokale afdeling.

Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg har lavet en lang række gode vejledninger i forhold til at sikre et godt arbejdsmiljø og kende arbejdsmiljøloven. De har derudover lavet en app, som du kvit og frit kan downloade til din smartphone samt produceret en håndbog, som du kan downloade eller bestille fra deres hjemmeside. 

Malerforbundet har sammen med Danske Malermestre aftalt en række regler om, hvordan vi indretter byggepladser i malerfaget. De regler er samlet i pjecen “Byggepladsens indretning”, som du kan downloade her på siden.

Farlige stoffer

Få viden og gode råd om at arbejde i gamle bygninger, hvor der er risiko for at blive udsat for farlige stoffer: Tjek hjemmesiden renover-sikkert.dk