Psykisk arbejdsmiljø

Oplever du problemer med det psykiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads, så tag kontakt til din fagforening. Vi hjælper dig.

I Malerforbundet arbejder vi aktivt for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø for dig som medlem.

Oplever du problemer med det psykiske arbejdsmijø, skal du først og fremmest tage fat i din arbejdsmiljørepræsentant eller din tillidsrepræsentant. Har du ingen af delene, så kontakt din lokale afdeling.

På hjemmesiden www.mentalsundhed.dk kan du finde værktøjer og viden til, hvordan du tackler mentale helbredsproblemer på arbejdspladsen og hjælper kollegaer, der er ved at gå ned med flaget. 

I 2016 offentliggjorde Malerforbundet i samarbejde med arbejdsgiverne en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø i malerbranchen. Resultatet viste blandt andet, at den hårde jargon og deraf dårlige kommunikation på arbejdspladserne lægger et alvorligt negativt pres på medlemmernes psykiske arbejdsmiljø. Undersøgelsen er blevet et arbejdsredskab for Malerforbundet til fortsat at sætte fokus på udfordringerne i malerfaget.

Næste stop i Malerforbundets arbejde med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø er at sætte fokus på, hvordan lærlingene har det i branchen. Det sker efter en beslutning vedtaget på kongressen i 2018, og arbejdet kommer naturligvis til at foregå i et samarbejde med MFD Ungdom.