OK23 | 16. marts 2023

Forhandlerne klappes ind

Der var skulderklap, røde faner og fuld opbakning foran forligsinstitutionen torsdag eftermiddag.

Tirsdag brød forhandlingerne om en ny overenskomst med DI Malersektionen sammen. Torsdag eftermiddag mødtes parterne i Forligsinstitutionen for – med forligsmandens hjælp- at opnå enighed med arbejdsgiverne.

Knasterne, der satte en stopper for forhandlingerne tirsdag, handler om prislisten og SH-betalingen. Malerforbundet ønsker at indgå en aftale, der matcher den aftale, der i weekenden blev indgået med Danske Malermestre.

Men for at få en matchende stigning på prislisten, krævede DI’s forhandlere, at der skulle tages en del af SH-stigningen på 1,8 procent. Et krav, der blev afvist af Malerforbundets forhandlingsudvalg.

Forhandlerne har nu taget soveposer og kampgejst med under armen og har sat sig ved forhandlingsbordene i Forligsinstitutionen. Målet er fortsat at opnå en god aftale, der kan matche den, der er indgået med Danske Malermestre.

Opbakning til forhandlerne

På vej ind i ’Forligsen’ kl 14 torsdag blev forhandlerne mødt med røde faner, klapsalver og opbakning fra bla. malere, vvs’er, murere og andre gode kollegaer, der var mødt op for at vise deres støtte og give et solidt skulderklap.

Malersvend Lasse Bertelsen havde taget opstilling foran ”forligsen”:  

”Jeg er her for at bakke op om vores forhandlere, så vi kan få slået hul på bylden derinde. Så der kan ske noget i forhandlingerne,” siger Lasse Bertelsen blandt andet.

Han forventer, at der bliver lavet en aftale, der som minimum giver det samme, som de andre forlig – Og gerne mere.

Malersvend Lasse Bertelsen

Regner med en fair aftale

Opbakningen giver genklang og styrker kampgejsten hos Malerforbundets forhandlingsudvalg:

”Det betyder rigtig meget, at vores gode kollegaer og fagfæller er mødt op med musik og røde faner. Det giver både varme og styrke. Vi regner bestemt med at komme ud på den anden side med en fair aftale” siger næstformand Rasmus Juul på vej ind til forhandlingerne.


Del:

Relaterede artikler


OK23

Ny aftale med Dansk Industri på plads

Efter lange, seje forhandlinger i Forligsinstitutionen torsdag blev der kort før midnat indgået et forlig med Dansk Industri – Malersektionen. Forhandlingerne om en ny overenskomst med Malersektionen startede tirsdag i Dansk Industri og sluttede sent torsdag i Forligsinstitutionen. Der var flere hårde knaster, der skilte parterne. Blandt andet var der uenigheder om prislistens værdi. Og …


OK23

Ny aftale for autolakererne på plads

Der er lønstigninger og andre forbedringer på vej til autolakererne med ny overenskomstaftale. Torsdag formiddag blev der indgået en ny overenskomstaftale med Malerforbundet og Dansk Erhverv AutoBranchens Arbejdsgiverforening. Hovedelementerne i den nye aftale 2-årige aftale Mindstelønnen stiger med 9 kroner Mindstebetalingssatser for timelønsarbejde stiger med 4,50 kroner pr. time den 1. marts 2023 og med …


OK23

Forhandlinger med DI Malersektionen er indstillet

Tirsdag aften valgte forhandlerne at afbryde de igangværende overenskomstforhandlinger med DI Malersektionen. Parterne kunne på enkelte punkter ikke nå til enighed, og derfor valgte de at gå hver til sit. Malerforbundet har nu anmodet om, at forhandlingerne fortsætter i forligsinstitutionen med forligsmandens bistand. ”Det er klart, at vi på ingen måde vil gå med til …


OK23

Gennembrud: Aftale med betydelige lønstigninger er på plads

En ny overenskomstaftale er forhandlet på plads med Danske Malermestre. Den indeholder en række stigninger og forbedringer på blandt andet prisliste, mindstesatser og lærlingelønnen. Malerforbundet og Danske Malermestre har søndag middag underskrevet et forlig om en ny overenskomst for godt 10.000 lønmodtagere, der arbejder i bygningsmalerfaget. Aftalen kom i hus efter intense forhandlinger, der har …