OK23 | 16. marts 2023

Forhandlerne klappes ind

Der var skulderklap, røde faner og fuld opbakning foran forligsinstitutionen torsdag eftermiddag.

Tirsdag brød forhandlingerne om en ny overenskomst med DI Malersektionen sammen. Torsdag eftermiddag mødtes parterne i Forligsinstitutionen for – med forligsmandens hjælp- at opnå enighed med arbejdsgiverne.

Knasterne, der satte en stopper for forhandlingerne tirsdag, handler om prislisten og SH-betalingen. Malerforbundet ønsker at indgå en aftale, der matcher den aftale, der i weekenden blev indgået med Danske Malermestre.

Men for at få en matchende stigning på prislisten, krævede DI’s forhandlere, at der skulle tages en del af SH-stigningen på 1,8 procent. Et krav, der blev afvist af Malerforbundets forhandlingsudvalg.

Forhandlerne har nu taget soveposer og kampgejst med under armen og har sat sig ved forhandlingsbordene i Forligsinstitutionen. Målet er fortsat at opnå en god aftale, der kan matche den, der er indgået med Danske Malermestre.

Opbakning til forhandlerne

På vej ind i ’Forligsen’ kl 14 torsdag blev forhandlerne mødt med røde faner, klapsalver og opbakning fra bla. malere, vvs’er, murere og andre gode kollegaer, der var mødt op for at vise deres støtte og give et solidt skulderklap.

Malersvend Lasse Bertelsen havde taget opstilling foran ”forligsen”:  

”Jeg er her for at bakke op om vores forhandlere, så vi kan få slået hul på bylden derinde. Så der kan ske noget i forhandlingerne,” siger Lasse Bertelsen blandt andet.

Han forventer, at der bliver lavet en aftale, der som minimum giver det samme, som de andre forlig – Og gerne mere.

Malersvend Lasse Bertelsen

Regner med en fair aftale

Opbakningen giver genklang og styrker kampgejsten hos Malerforbundets forhandlingsudvalg:

”Det betyder rigtig meget, at vores gode kollegaer og fagfæller er mødt op med musik og røde faner. Det giver både varme og styrke. Vi regner bestemt med at komme ud på den anden side med en fair aftale” siger næstformand Rasmus Juul på vej ind til forhandlingerne.


Del:

Relaterede artikler


Overenskomst

Ny overenskomst med Kooperationen

Malerforbundet har netop indgået en ny overenskomstaftale med Kooperationen. Aftalen betyder bla. en stigning i akkordudbetalingen, stigning i udbetaling af overskud til lærlinge, merinddragelse af tillidsvalgte og forbedret rettigheder til gravide. “Det er en rigtig god aftale, vi nu har indgået med Kooperationen efter en godt og konstruktivt forhandlingsforløb. Jeg er glad for, at vores …


OK23

Tines opfordring til kollegaerne: ”Brug din stemme”

Det er vigtigt, at man bruger sin ret til at stemme om den nye overenskomstaftale, mener Tine Larsen. Hun bruger i disse dage mange timer på at ringe rundt til kollegaerne med hjælp og opfordring til at deltage i afstemningen.    Afstemningen til de nye overenskomster i fuld gang. Mange medlemmer har allerede taget stilling …


OK23
Spørgsmål og svar

Hvorfor skal lønnen forhandles lokalt?

Hvorfor skal lønstigninger forhandles lokalt? Og hvad får timelønnede ud af overenskomsten? Forbundsformand Tonny Olsen svarer på spørgsmål om den lokale løndannelse: Hvorfor skal lønstigninger forhandles lokalt? ”Det er på grund af det lønsystem, vi har. Malerfaget er ligesom 80 procent af det private arbejdsmarked et minimallønsområde. Det betyder, at der i overenskomsterne forhandles nogle …


OK23

Ny aftale med Dansk Industri på plads

Efter lange, seje forhandlinger i Forligsinstitutionen torsdag blev der kort før midnat indgået et forlig med Dansk Industri – Malersektionen. Forhandlingerne om en ny overenskomst med Malersektionen startede tirsdag i Dansk Industri og sluttede sent torsdag i Forligsinstitutionen. Der var flere hårde knaster, der skilte parterne. Blandt andet var der uenigheder om prislistens værdi. Og …