OK23 | 22. marts 2023

Malerforbundet anbefaler et JA til OK-forlig

Det er nu medlemmernes tur til at tage stilling til de overenskomstforlig, der i løbet af foråret er blevet forhandlet på plads. Maleforbundets hovedbestyrelse anbefaler, at der stemmes ja til aftalerne.

I den store urafstemningen er det medlemmerne, der nu får mulighed for at stemme ja eller nej til de indgåede overenskomstaftaler. Fra Malerbundets side lyder anbefalingen, at man sætter sit kryds ved ja.

”Det er nogle gode aftaler, der er blevet forhandlet på plads i en tid med økonomisk usikkerhed. Vores gode samarbejde i et enigt forhandlingsudvalg har bidraget til, at vores medlemmer kan se frem til gode lønstigninger og forbedringer i deres overenskomster,” fortæller forbundsformand Tonny Olsen.  

Onsdag den 22. marts tog Malerforbundets hovedbestyrelse stilling til de forskellige overenskomstforlig på malerområdet, og det endte med klare anbefalinger til at stemme ja til resultaterne.

Disse aftaler, skal medlemmerne af Malerforbundet stemme om:

Overenskomsten med Danske Malermestre. Her anbefaler en enstemmig hovedbestyrelse, at der stemmes ’ja’ til aftalen.

Læs protokollaterne til aftalen her:


Overenskomsten med DI – Malersektionen. Her anbefaler en enstemmig hovedbestyrelse, at der stemmes ’ja’ til aftalen.

Læs protokollaterne til aftalen her: 


Overenskomsten med Dansk Erhverv/ABAF (autolakererne). Et stort flertal af hovedbestyrelsen anbefaler, at der stemmes ’ja’ til aftalen.

Læs protokollaterne til aftalen her:


Overenskomst med Dansk Industri. Malerforbundet anbefaler, at der stemmes ’ja’ til aftalen.

Læs protokollaterne til aftalen her:


Har du spørgsmål til overenskomstaftalerne eller afstemningen, er du altid velkommen til at kontakte din lokale fagforening.


Del: